Bio

Na een jaartje of 2,3 als kind met een half-kleinbeeld formaat AGFA cameraatje van mijn moeder foto's gemaakt te hebben kocht ik in 1985 mijn eerste camera. Een analoge spiegelreflex van Fuijca. Na eerst een paar jaar met een simpel cameraatje foto’s gemaakt te hebben was het nu tijd voor het wat serieuzere werk Smile Dus ik dook in de boeken om alles te leren van scherptediepte, hoe een spiegelreflex camera precies werkt, diafragma etc., eigenlijk alles wat er komt kijken bij het maken van foto’s met een volledig handmatig bediende camera.

In de jaren die erop volgden breidde ik mijn fotoset uit met extra lenzen (groothoek, telelens). Ik werd lid van een fotoclub op de middelbare school en begon zelf foto’s te ontwikkelen, hoe de juiste belichtingstijd te vinden voor afdrukken op papier etc. Rond 1997 ging ik digitaal met een simpel compact cameraatje van maar liefst 0,3 megapixel (640x480 pixels). Smile Een paar jaar later werd het 3,2 megapixel en daarna was het de beurt voor een Fuji S9500 prosumer camera van 9 megapixel met alle funkties die je ook op een spiegelreflex kunt vinden (o.a. handmatig instellen, 28-300mm zoom). Langzaam is de hobby aan het uitbreiden, enige tijd geleden heb ik mijn eerste poging met studiofotografie gedaan en ik leer elke keer bij.  Tevens ben ik sinds November 2005 fotograaf voor de VinExpress, de wijkkrant van de wijk Stadshagen in Zwolle.

Hier vind je een selectie van foto’s uit mijn archief. In de toekomst hoop ik meer met studiofotografie te kunnen doen, portret foto’s van vrienden en familie of van anderen die graag mooie foto’s van zichzelf willen hebben.
Trouwreportages is ook iets wat ik in de toekomst wil uitproberen. Maar omdat ik nog een beginner ben wil ik alleen als backup-fotograaf de eerste paar keer reportages maken tot ik voldoende het vak/hobby onder de knie heb. Inmiddels is het arsenaal uitgebreid met een Canon EOS 40D digitale spiegelreflex camera met het nodige glaswerk (lees: lenzen Wink).

28-04-2015 : Na jaren trouwe dienst heeft de 40D in september 2014 een grotere broer gekregen in de vorm van de 6D fullframe. Supercamera voor concert-fotografie :-)

Veel plezier op deze site!

Freddie van ter Beek

 

 

 

 
(c) 2011 - Freddie van ter Beek